Jalovec plod červený – celý (jalovčinky)
Aromatické červené jalovčinky s jemně kouřovým tónem se používají hlavně jako koření ke zvěřině, vepřovému či ke kysanému zelí. Hodí se také do koupelí a jako přírodní dekorace.




Jalovec červenoplodý – jalovčinky celé
Jalovec červenoplodý (Juniperus oxycedrus) je jehličnatý keř až strom původem z oblastí Černého a Středozemního moře. Z jeho větviček a jehlic se získávají esenciální oleje se specifickým, lehce kouřovým aroma. „Plody“ jalovce jsou ve skutečnosti dužnaté šištice – jalovčinky – které vzhledem připomínají bobule. V kuchyni dodají pokrmům ostrou, kořenitou chuť; tradičně se používají ke zvěřině, do marinád a k nakládání. Před vařením je doporučujeme lehce podrtit, aby se lépe uvolnilo aroma.
Vlastnosti a kulinární využití jsou podobné jalovci obecnému, červené jalovčinky však zaujmou i dekorativně – do směsí, věnců či jako přírodní barva do aranžmá.
Poznámka k účinkům:
Pro tuto surovinu nemáme od dodavatele poskytnutá schválená zdravotní tvrzení dle nařízení EU, a proto žádná neuvádíme.
Možnosti využití:
Koření, dekorace, koupel.
Tip k použití v kuchyni:
Jalovčinky lehce podrtíme v hmoždíři a přidáme do marinád nebo k pečení masa. Do koupelí vložte do plátěného sáčku a zalijte horkou vodou jako voňavou přísadu.
Složení:
100 % jalovec červenoplodý – plod celý (jalovčinky)
Skladování:
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Upozornění:
Uchovávejte mimo dosah dětí. Není určeno jako náhrada pestré stravy ani léků. Nejedná se o léčivo.
Něco jsme neřekli?
Jsme tu pro Vás každý všední den od 8:00 do 16:00 na tel.: 704 141 771 nebo e-mailem info@quicktea.cz.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.