Jmelí nať – řezaná
Řezaná nať jmelí bílého pro přípravu nálevu, tinktury či macerátu. Podporuje imunitní systém, cévní soustavu, kardiovaskulární zdraví a přispívá k udržení normální hladiny lipidů v krvi.




Jmelí bílé – řezaná nať
Jmelí bílé (Viscum album) je stálezelený poloparazitický keřík, který roste vysoko v korunách listnatých i jehličnatých stromů. Kořeny zapouští přímo do kůry hostitelského stromu a čerpá z něj potřebné živiny. Typickým znakem jsou bílé až nažloutlé bobule – ty jsou jedovaté a slouží k rozmnožování, protože jejich lepkavý povrch umožní snadné přichycení na kůru stromů. V bylinkářství se používá především nať, která se suší a dále zpracovává do čajů, tinktur nebo obkladů.
Příznivé účinky:
-
Antioxidant
-
Hladina lipidů v krvi (metabolismus lipidů)
-
Přirozená obranyschopnost – odolnost, imunitní systém
-
Normální činnost cévní soustavy
-
Normální činnost kardiovaskulárního systému – krevní tlak
Možnosti využití:
Nálev, tinktura, macerát (obklady, zábaly), víno
Příprava nálevu:
Jednu čajovou lžičku jmelí zalijeme 200–300 ml vroucí vody a necháme louhovat 10–15 minut. Pijeme dvakrát denně.
Složení:
100 % jmelí bílé (Viscum album) – nať řezaná
Skladování:
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Kontakt:
Jsme tu pro Vás každý všední den od 8:00 do 16:00 na tel.: 704 141 771 nebo e-mailem info@quicktea.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.